Rafila despre protestul Sanitas: Au avut tot sprijinul din partea Guvernului

Autor: Andreea Tobias Postat la 01 februarie 2024 29 afişări

Sindicatul Sanitas a avut tot sprijinul din partea Guvernului, iar cea mai mare parte a revendicărilor va fi rezolvată, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: „Suntem aproape de obţinerea unui acord”.

Rafila despre protestul Sanitas: Au avut tot sprijinul din partea Guvernului

Legat de noul protest Sanitas de joi, Alexandru Rafila a spus că va discuta cu sindicaliştii, aşa cum a făcut aproape în fiecare zi.

„Suntem aproape de obţinerea unui acord. Au avut tot sprijinul din partea Guvernului, a prim-ministrului şi cea mai mare parte a revendicărilor lor va fi rezolvată. În primul rând discrepanţele în salarizare a personalului care lucrează în spitale - personal TESA, care are salarii foarte mici -, trebuie să găsim o soluţie şi ulterior o mărire generală a salariilor, dacă se poate şi bazată pe performanţa profesională”, a spus ministrul.

Recent, Sanitas anunţa că Guvernul a acceptat „în principiu” ca angajaţii din sistemul de sănătate să aibă o creştere de 20% a salariului.

Executivul spunea, în schimb că „s-a căzut de acord asupra unei creşteri a fondului de salarii cu 15% pentru sectorul sanitar”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
sanitas,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.