Rafila: Creşterea numărului de cazuri Covid-19 va mai dura circa patru-cinci săptămâni

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 11 iulie 2022 21 afişări

Rafila: Creşterea numărului de cazuri Covid-19 va mai dura circa patru-cinci săptămâni

Numărul noilor cazuri de Covid-19 va continua să crească până la jumătatea lunii august, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. El a precizat că în ultima perioadă România a avut o dublare săptămânală a numărului de cazuri.

„În ultimele trei săptămâni am avut o dublare săptămânală a numărului de cazuri, de la aproape 4000, 7.700 săptămâna trecută, iar acum 14.943”, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

El apreciază că este „un trend aşteptat”.

„Conform previziunilor Institutului Naţional de Sănătate Publică , opinia noastră e că această creştere va mai dura circa patru-cinci săptămâni până la jumătatea lunii august, după care probabil numărul de cazuri se va stabiliza şi o să vedem când începe să se reducă”, conchide Rafila.

Aproape 15.000 de cazuri noi COVID s-au înregistrat în ultima săptămână, în România, anunţă ministrul Sănătăţii. Aproape 20% dintre acestea sunt reinfectări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
codiv,
romania,
continuare,
perioada,
precizare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.