Rafila: 27 de milioane de comprimate de iodură de potasiu au ajuns deja la DSP-uri

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 24 martie 2022 41 afişări

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că 27 de milioane de comprimate de iodură de potasiu au ajuns deja la direcţiile de sănătate publică, iar ultima cantitate este în curs de livrare.

Rafila: 27 de milioane de comprimate de iodură de potasiu au ajuns deja la DSP-uri

„Am vizitat compania Antibiotice Iaşi, unde au fost produse cele 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu. Mulţumesc personalului fabricii, care a reuşit printr-o muncă intensă de 8 zile să termine întreaga comandă. 27 de milioane de comprimate au ajuns deja la DSP-uri, iar ultima cantitate este în curs de livrare”, scrie pe Facebook Alexandru Rafila.

El precizează că Antibiotice Iaşi este o companie deţinută de statul român care realizează produse farmaceutice la cele mai înalte standarde de calitate acreditate atât de Agenţia Europeană a Medicamentului şi de Autoritatea din Statele Unite.

„Produsele companiei Antibiotice sunt exportate în peste 70 de ţări, 25% din export fiind pe piaţa din Statele Unite. România trebuie să profite de expertiza acestei companii pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă care impun o reacţie rapidă din partea autorităţilor. Felicitări echipei de management, îi mulţumesc domnului director general Ioan Nani pentru competenţă şi hărnicie”, conchide Rafila.

Producţia iodurii de potasiu de către Antibiotice Iaşi a început în data de 8 martie la solicitarea Ministerului Sănătăţii şi a Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi a continuat fără întrerupere până la data de 20 martie când a fost finalizată fabricaţia tuturor celor 30 milioane de comprimate necesare pentru acoperirea nevoilor tuturor românilor în eventualitatea unei situaţii speciale.

Timp de 13 zile, angajaţii Antibiotice au lucrat în trei ture, 24h/zi, pentru a produce iodura de potasiu în cel mai scurt timp. Numărul de angajaţi din cadrul secţiei Comprimate, unde s-a produs iodura de potasiu, a fost suplimentat cu angajaţi cu job-uri similare, transferaţi de pe alte fluxuri de fabricaţie ale fabricii pentru a determina accelerarea procesului de producţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
iodură de potasiu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.