Raed Arafat anunţă că numărul inspectorilor IGSU s-a înjumătăţit în ultimii 10 ani

Autor: Petru Mazilu Postat la 29 decembrie 2023 28 afişări

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, anunţă că în ultimii 10 ani numărul inspectorilor din cadrul IGSU care verifică respectarea normelor de securitate la incendiu a scăzut de la peste o mie la aproape 450.

Raed Arafat anunţă că numărul inspectorilor IGSU s-a înjumătăţit în ultimii 10 ani

Declaraţia a fost făcută vineri, la sediul Ministerului de Interne. Arafat a prezentat primele concluzii ale controlului făcut după tragedia de la Ferma Dacilor din judeţul Prahova.

„Partea de prevenire este una dintre cele mai importante (...) din păcate am văzut o scădere în numărul persoanelor angajate în cadrul IGSU”, a transmis Raed Arafat.

Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în ultimii 10 ani numărul inspectorilor a scăzut de la 1.017 până la 443.

Cei 443 de inspectori au făcut anul trecut aproximativ 40.000 de controale de prevenire şi peste 35.000 de analize privind solicitările de avize.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arafat,
inspectori,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.