LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Radulian, despre SEISMELE de la Galaţi: Nu sunt influenţate de exploatări. Se pot produce alunecări

Postat la 07 octombrie 2013 47 afişări

Directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) Mircea Radulian a declarat, luni, că nu există o influenţă a exploatărilor de la Galaţi asupra activităţii seismice din zonă, precizând că există posibilitatea producerii unor alunecări de teren.

Radulian, despre SEISMELE de la Galaţi: Nu sunt influenţate de exploatări. Se pot produce alunecări

 La finalul unei şedinţe care a avut loc luni la sediul INFP de la Măgurele, Mircea Radulian a susţinut o serie de declaraţii alături de Tudor Prisecaru, secretar de stat pentru Cercetare în Ministerul Educaţiei.

Radulian a explicat că forajele din zonă se fac la adâncimi între 100 şi 700 de metri, în timp ce cutremurele s-au produs la 5 - 10 kilometri. În plus, exploatările în zonă se fac de aproximativ 40 de ani, perioadă în care nu s-au înregistrat "fenomene speciale", şi există astfel de exploatări din Moldova, în toată Câmpia Română până spre vest, a completat Radulian.

Tudor Prisecaru a spus la rândul său că OMV Petrom, care face exploatări în zonă, nu dispune de o tehnologie care să permită forarea la o adâncime mai mare de 1.000 de metri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/radulian-despre-seismele-de-la-galati-nu-sunt-influentate-de-exploatari-se-pot-produce-alunecari-11471780
11471780
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.