Radu Mihaiu, primarul ales al sectorului 2 din Capitală: Ne este foarte clar că viziunea reformistă de schimbare a clasei politice începe să ia amploare

Autor: Miruna Diaconu Postat la 04 octombrie 2020 163 afişări

Radu Mihaiu, primarul ales al Sectorului 2 din Capitală, este de părere că alegerile locale din acest an au dovedit faptul că cetăţenii îşi doresc o schimbare a clasei politice vechi, dovadă fiind surprizele acestor alegeri, prin care diferiţi candidaţi tineri au reuşit să câştige alegerile în oraşe conduse de ani buni de către aceeaşi administraţie.

Radu Mihaiu, primarul ales al sectorului 2 din Capitală: Ne este foarte clar că viziunea reformistă de schimbare a clasei politice începe să ia amploare

♦ Radu Mihaiu, candidatul USR la Primăria Sectorului 2 din Capitală, a câştigat alegerile în faţa contradidatului său de la PSD, Dan Cristian Popescu ♦ De profesie IT-ist, Radu Mihaiu conduce organizaţia USR Sector 2, iar în 2016 a fost secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene.

Radu Mihaiu, primarul ales al Sectorului 2 din Capitală, este de părere că alegerile locale din acest an au dovedit faptul că cetăţenii îşi doresc o schimbare a clasei politice vechi, dovadă fiind surprizele acestor alegeri, prin care diferiţi candidaţi tineri au reuşit să câştige alegerile în oraşe conduse de ani buni de către aceeaşi administraţie.

Radu Mihaiu, candidatul USR la Primăria Sectorului 2 din Capitală, a câştigat alegerile în faţa contracandidatului său Dan Cristian Popescu, de la PSD, partidul ce a condus Primăria Sectorului 2 timp de 20 de ani.

„Este clar că avem o nouă generaţie de politicieni, este foarte clar că există multă speranţă pentru acest moment. Iată că, speranţa asta s-a arătat în câteva oraşe mari şi sectoare din Bucureşti. Ne este foarte clar că viziunea reformistă de schimbare a clasei politice vechi începe să ia amploare şi devine un bulgăre din ce în ce mai mare, care va fi imposibil de oprit”, spune primarul ales al Sectorului 2, Radu Mihaiu, punctând faptul că ceea ce s-a întâmplat la alegerile locale din Sectorul 2 nu a fost o surpriză pentru el, având în vedere că oamenii îşi doreau o schimbare.

Radu Mihaiu spune că există o presiune pe toţi politicienii pentru a spune lucruri uşor de înţeles pentru cetăţeni, dar în general atât administraţia locală, cât şi politica în general se duc într-o zonă destul de tehnică şi greu de înţeles pentru oameni.

„Se duc de multe ori într-o zonă relativ tehnică, destul de greu de înţeles de către oamenii care nu au legătură cu ceea ce se întâmplă în administraţie, iar de aici presiunea de a propune lucruri fanteziste. Ceea ce ne propunem noi să facem sunt principii corecte pe care să le respectăm şi sunt simplu de înţeles. Eu şi colegii mei am reuşit să traducem din limba birocraţiei în limbajul oamenilor lucruri coerente”, explică Radu Mihaiu.

Întrebat de ce a renunţat la viaţa de IT-ist, unde veniturile sale erau mai mari decât în politică, el a răspuns că are copii, pe care nu vrea să îi vadă plecaţi din ţară din cauza lipsei de oportunităţi din România.

Radu Mihaiu, 43 de ani, a fost secretar de stat în 2016 în Ministerul Fondurilor Europene, în guvernul tehnocrat, fiind responsabil cu deblocarea dezvoltării unui sistem IT pentru absorbţia de fonduri europene. El a absolvit Facultatea de Matematică a Universităţii Bucureşti.

De asemenea, Radu Mihaiu conduce o firmă fondată în 2006 care dezvoltă aplicaţii digitale. Din 2018, Radu Mihai este preşedintele organizaţiei USR Sector 2.

Primarul ales al sectorului 2 din Capitală este de părere că figurile consacrate ale politicii româneşti am rămas la acelaşi discurs de ani buni, fără să îşi adapteze retorica la realitatea ţării.

„Politicienii de acum câţiva ani au rămas în acelaşi discurs vechi, în care nu spun mare lucru şi doar promit multe lucruri fantasmagorice. Suflul nou pe care îl aducem este că reuşim să explicăm principii clare şi modalităţi clare de a ne atinge obiectivele”, explică Radu Mihaiu.

El este de părere că politicienii nu ar trebui să îşi plănuiască doar un singur mandat, pentru că astfel se intră într-o zonă în care nu există viziune de dezvoltare, e nevoie de o viziune pe termen lung, iar multe dintre schimbări nu se pot face doar în patru ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sector,
capitala,
alegere,
clasa politica,
primar

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
O caricatura cu Recep Tayyip Erdogan, pe prima pagină din Charlie Hebdo O caricatura cu Recep Tayyip Erdogan, pe prima pagină din Charlie Hebdo
Efectele SARS-CoV-2: Creierul uman, mai bătrân cu până la 10 ani după COVID-19. Ce arată rezultatele unui studiu despre deficitul cognitiv
MonitorulApararii
NEVERENDING STORY NEVERENDING STORY
7 lecţii învăţate de forţele ruse în războiul din Siria
MonitorulPartidelor
Dominic Fritz: Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timişoarei Dominic Fritz: Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timişoarei
Tomac: Poate distinsul domn Dircă, în numele moralei politice des invocată, demisionează de la Consiliul Legislativ
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.