Radu Georgescu investeşte într-un start-up din Marea Britanie

Autor: Dorin Oancea Postat la 23 martie 2014 245 afişări

Grupul GECAD, înfiinţat de antreprenorul român Radu Georgescu, a investit într-un start-up din Marea Britanie, Tynka, care a dezvoltat o aplicaţie dedicată studenţilor pentru ca aceştia să fie la curent cu activităţile şi evenimentele specifice intereselor lor, din campusuri şi din afara lor.

Radu Georgescu investeşte într-un start-up din Marea Britanie

"Sprijinim în mod deosebit tinerii antreprenori şi companiile care se concentrează pe segmente de nişă. Tynka are avantajul de a fi fost creată de către studenţi care înţeleg nevoile celor de seama lor. Sperăm să reuşim în viitorul apropiat să extindem activitatea acestei companii la nivel global", a declarat Radu Georgescu, founding partner la GECAD Group.

Aplicaţia, dezvoltată de o echipă de tineri absolvenţi ai unor universităţi britanice, poate fi utilizată de studenţi şi pentru a pentru a adera la grupuri studenţeşti, pentru a confirma participarea la acţiuni şi pentru a cumpăra bilete la diverse evenimente.

Funcţia Notice Board din cadrul aplicaţiei le permite, de asemenea, să vândă şi să cumpere obiecte de la alţi studenţi. "Studenţii petrec mult timp încercând să urmărească ce se întâmplă interesant în campus - Tynka îi ajută să descopere şi să monitorizeze activităţile şi evenimentele care îi interesează. Când eram student îmi era greu să urmăresc tot ce se întâmplă în campus, iar acum sper că Tynka a rezolvat această problemă. Totodată, motorul eCommerce încorporat în aplicaţie permite efectuarea de tranzacţii şi plăţi. Studenţii pot acum să găsească inclusiv cumpărători pentru manualele de care nu mai au nevoie, pentru biciclete sau echipamente sportive", a menţionat Stephen  Irvine, CEO şi fondatorul Tynka.

Versiunea beta a aplicaţiei Tynka a fost lansată la începutul lunii februarie 2014 şi până acum a ajuns la peste 10.000 de utilizatori înscrişi de la 11 universităţi din Marea Britanie. Printre investorii în Tynka se numără şi Northstar Ventures, fond de investiţii cu sediul în Newcastle, susţinut de European Regional Development Fund şi European Investment Bank.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/radu-georgescu-investeste-intr-un-start-up-din-marea-britanie-12316825
12316825
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.