Radu Dumitrescu, fondatorul grupului de restaurante SHC: Am pierdut deja 50% din angajaţi. Era deja dezastru, acum dacă ne închid iar va fi şi mai rău

Autor: Cristina Roşca Postat la 06 octombrie 2020 134 afişări

Radu Dumitrescu, fondatorul grupului de restaurante SHC, spune că o nouă închidere a restaurantelor ar putea adânci dezastrul din industrie. Afirmaţiile vin în contextul în care se discută închiderea localurilor din Capitală.

Radu Dumitrescu, fondatorul grupului de restaurante SHC: Am pierdut deja 50% din angajaţi. Era deja dezastru, acum dacă ne închid iar va fi şi mai rău

Radu Dumitrescu, fondatorul grupului de restaurante SHC, spune că o nouă închidere a restaurantelor ar putea adânci dezastrul din industrie. Afirmaţiile vin în contextul în care se discută închiderea localurilor din Capitală.

Grupul de restaurante Studio Hospitality Concept (SHC) reuneşte sub aceeaşi umbrelă localuri precum Stadio Restaurant cu Atrium, Social 1, restaurantul NOR (amplasat la ultimul etaj al clădirii de birouri Sky Tower, cea mai înaltă din România) şi Cişmigiu Bistro la Etaj.

“Aşteptări nu am, nu ştiu ce se va întâmpla. Sunt şanse 50% să ne închidă acum. Iar dacă nu va fi acum, tot va urma dat fiind că cifrele cresc peste tot în Europa. Se va ajunge aici iar impactul va fi devastator.”

El spune că oamenii nu intrau în restaurante la interior, abia îşi făceau acum curaj să rezerve astfel de mese. De altfel, restaurantele din grup s-au deschis la interior pe 22 septembrie, nu la început de lună când s-a dat voie.

“Am fi acumulat pierderi dacă deschideam la 1 septembrie şi oamenii nu intrau. Abia acum când e deja frig oamenii ar fi început să vină, dar acum ne închid iar, fix când trebuia să încasăm.”

Oamenii sunt temători spune antreprenorul, motiv pentru care declinul încasărilor este de 70% la interior faţă de aceeaşi perioadă din 2019. La terasă scăderea e de 35-40%.

“Sunt foarte multe restaurante bune care s-au închis deja. Noi încă nu ne gândim la o astfel de decizie. Dar o altă închidere înseamnă marfă aruncată, chirii plătite fără încasări.”

HoReCa este un domeniu care a fost închis circa trei luni şi care a funcţionat apoi parţial pe vară doar cu terasele, şi acestea amenajate conform regulilor de distanţare socială. Abia de la 1 septembrie s-au redeschis localurile la interior, România fiind ultima dintre ţările UE care a luat această decizie. Totuşi, ele funcţionează tot conform regulilor de distanţare socială.

“Care e diferenţa dintre restaurant şi coafor sau sală de fitness? Ospătarul nu stă lângă tine, iar oaspeţii nu se plimbă prin local. Plus că noi aerisim, avem investiţii făcute în acest sens. La NOR schimbăm aerul de şase ori pe oră.”

Radu Dumitrescu adaugă că a pierdut deja 50% dintre angajaţI care s-au orientat din cauza situaţiei dezatruoase din domeniu. Acum, o nouă închidere va face şi mai mult rău.

Grupul SHC avea 350 de salariaţi.

Urmărește Business Magazin

ALEPH STORY: Dezvoltatorii vor lua în vizor hotelurile vechi pentru a le demola şi pentru a dezvolta hoteluri şi blocuri noi. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Dan Pavel, editor-prezentator ŞTIU

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.