Radiografia bugetului de stat pe 2013: Ministerul Fondurilor Europene îşi creşte cheltuielile cu 350%, iar Ministerul Sănătăţii cu 124%. ANI trebuie să-şi scadă costurile cu 17%

Autor: Andreea Neferu, Gabriel Razi Postat la 22 ianuarie 2013 19 afişări

Cele mai mari creşteri de cheltuieli din bugetul de stat în acest an vor fi la Ministerul Fondurilor Europene (un plus de 350%), Ministerul Sănătăţii (plus 134%), Consiliul Concurenţei (plus 69%), Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (plus 66%) şi la Serviciul de Protecţie şi Pază (plus 42%).

39 din cele 51 de instituţii care beneficiază de bani de la bugetul de stat îşi vor majora în acest an cheltuielile, media de creştere în cazul acestora fiind de 25,4%. Per total, media de creştere a chel­tu­ielilor din bugetul de stat este de 16,8%, potrivit calculelor ZF, pentru că unele instituţii vor avea în acest an cheltuieli mai mici decât în 2012.Cea mai mare creştere de cheltuieli, de 350%, va fi înregistrată în acest an de Ministerul Fondurilor Europene, instituţie care va ajunge astfel să cheltuiască 173 milioane de lei. Chiar şi aşa, ministerul condus de Eugen Teodorovici nu va ajunge să se numere printre instituţiile de stat cu cele mai mari cheltuieli. Bugetul de cheltuieli de la Fonduri Europene este comparabil cu cel de la Serviciului de Informaţii Externe sau cu cel al Societăţii Române de Radiodifuziune. Pe de altă parte, creşterea cheltuielilor de la bugetul de stat în cazul Ministerului Sănătăţii, care va beneficia anul acesta de 7,2 miliarde de lei, ar putea fi explicată prin faptul că instituţia a alocat bani suplimentari pentru programe precum traume sau accidente vasculare, iar din 2013 Ambulanţa este finanţată din bugetul de stat. Totodată, a avut loc o redistribuire între programele de sănătate între minister şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/radiografia-bugetului-de-stat-pe-2013-ministerul-fondurilor-europene-isi-creste-cheltuielile-cu-350-iar-ministerul-sanatatii-cu-124-ani-trebuie-sa-si-scada-costurile-cu-17-10516174
10516174
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.