R. Weber, către C. Armand: Avocatul Poporului s-a implicat în salvarea clădirilor de patrimoniu

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 25 ianuarie 2021 54 afişări

Avocatul Poporului s-a implicat în mai multe rânduri în probleme referitoare la salvarea clădirilor de patrimoniu şi în vederea respectării dreptului la un mediu sănătos, îi transmite Renate Weber primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

R. Weber, către C. Armand: Avocatul Poporului s-a implicat în salvarea clădirilor de patrimoniu

„Avocatul Poporului a luat cunoştinţă din mass-media de solicitarea Primarului Sectorlui 1, Clotilde Armand, de exprimare a unui punct de vedere în privinţa demolării clădirilor de patrimoniu şi eliminării abuzive a spaţiilor verzi. Până în acest moment, instituţia Avocatul Poporului nu a primit de la Primăria Sectorului 1 această solicitare în scris, cum e firesc în relaţiile instituţionale, dar, plecând de la informaţiile din spaţiul public, facem următoarele precizări: De-a lungul timpului, instituţia Avocatul Poporului s-a implicat în mai multe rânduri în probleme referitoare la salvarea clădirilor de patrimoniu, atât în Bucureşti cât şi în diferite oraşe din ţară, în sensul conservării/restaurării durabile a acestora, cu multiple beneficii culturale şi economice pentru comunitate”, transmite instituţia Avocatului Poporului.

De asemenea, în comunicat se menţionează că au fost numeroase intervenţii, în diferite contexte, în vederea asigurării respectării dreptului la un mediu sănătos.

„Avocatul Poporului reiterează disponibilitatea sa constantă pentru întâlniri şi discuţii pe aceste teme, pe care le apreciază ca fiind utile şi de actualitate”, se mai arată în comunicat.

Primarul Sectorul 1 al Capitalei, Clotilde Armand, i-a cerut vineri Avocatului Poporului, Renate Weber, să exprime un punct de vedere pe tema şantierelor ilegale din Sectorul 1, „care se desfăşoară, de multe ori, în baza unor avize sau autorizaţii cel puţin discutabile emise de fostele administraţii”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
renate weber,
clotilde armand,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.