Puţini şoferi ştiu! Câte ore nu ai voie să te urci la volan, în funcţie de ce alcool ai consumat

Postat la 05 iunie 2023 190 afişări

Puţini şoferi ştiu! Câte ore nu ai voie să te urci la volan, în funcţie de ce alcool ai consumat

Câte ore trebuie să aştepţi ca să te urci la volan, în funcţie de ce băutură alcoolică ai consumat. Puţini şoferi din România cunosc acest lucru

Atunci când te urci la volan, alcoolemia din sânge trebuie să fie 0. Chiar dacă există state în care este permis un procemt infim de alcoolemie atunci când conduci, în România este 0.

Dacă ai consumat alcool şi vrei să te urci la volan, ai nevoie să iei o pauză înainte. Timpul scurs de la consumarea unei băuturi şi până când te vei ăutea urca la volan fără probleme diferă în funcţie de cantitate şi tipul de alcool consumat.

Aşadar, medicii susţin că în ceea ce priveşte persoanele care consumă alcool pe stomacul gol, valoarea maximă a alcoolemiei se atinge în 20-30 de minute. Acest lucru se întâmplă deoarece metabolismul este mai rapid şi alcoolul ajunge mai repede în sânge.

Alcoolul poate rămâne în sânge chiar şi 24 de ore, mai ales dacă vorbim despre băuturi tari consumate în cantităţi mari. Metabolizarea alcoolului are loc la o rată de 16 mg alcool/100 ml de sânge pe oră.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alcool,
functie,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.