Putin: SUA au şantajat Franţa cu penalizarea BNP, pentru a renunţa la livrarea vaselor Mistral Rusiei

Postat la 01 iulie 2014 50 afişări

Preşedintele rus Vladimir Putin acuză Statele Unite că au şantajat Franţa să renunţe la contractul de vânzare a navelor de război Mistral Rusiei, oferind reducerea amenzii record de 8,97 miliarde de dolari impusă BNP Paribas.

Putin: SUA au şantajat Franţa cu penalizarea BNP, pentru a renunţa la livrarea vaselor Mistral Rusiei

 "Ştim despre presiunile exercitate de partenerii noştri americani asupra Franţei, să nu livreze nave Mistral Rusiei. Ştim şi că au sugerat că dacă francezii nu vor livra navele, vor scăpa în linişte de sancţiunile împotriva băncii, sau cel puţin acestea ar fi reduse", a spus Putin unor diplomaţi ruşi, la Moscova, fără să menţioneze explicit numele BNP Paribas, potrivit Bloomberg.

"Ce este asta dacă nu şantaj?", a întrebat Putin.

BNP Paribas, cea mai mare bancă din Franţa, a admis că a încălcat sancţiuni impuse de SUA altor ţări şi a acceptat să plătească penalităţi record de 8,97 miliarde de dolari într-un caz care a ajuns la cele mai înalte niveluri ale diplomaţiei franceze şi americane.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/putin-sua-au-santajat-franta-cu-penalizarea-bnp-pentru-a-renunta-la-livrarea-vaselor-mistral-rusiei-12869653
12869653
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.