Putin recunoaşte pericolul pandemiei: Rusia îşi închide toate graniţele începând de astăzi

Autor: Alex Ciutacu Postat la 30 martie 2020 67 afişări

Putin recunoaşte pericolul pandemiei: Rusia îşi închide toate graniţele începând de astăzi

Rusia îşi închide toate graniţele începând de astăzi, 30 martie, potrivit unui anunţ al guvernului, citat de The Moscow Times.

Potrivit informaţiilor oficiale, Rusia are în prezent 1.534 de cazuri, dintre care 64 de persoane s-au vindecat, iar 8 au murit din cauza COVID-19. Măsurile au venit după ce Rusia a înregistrat de vineri până sâmbătă 228 de cazuri noi în 24 de ore.

Autorităţile au ordonat ca toate graniţele, fie rutiere, feroviare sau maritime, să fie închise începând de luni.

Rusia a oprit deja toate zborurile internaţionale şi a declarat săptămâna viitoare ca săptămână liberă, fără muncă – cu excepţia angajaţilor din sectoare cheie, precum farmacii şi supermarket-uri.

Moscova, cel mai afectat punct din Rusia, a închis toate cafenelele, restaurantele şi magazinele non-esenţiale până în data de 5 aprilie.

Sergei Sobyanin, primarul Moscovei, le-a ordonat cetăţenilor să stea în case pe parcursul vacanţei prelungite anunţată de preşedintele Vladimir Putin săptămâna trecută.

Într-o scrisoare pe care Sobyanin a trimis-o cetăţenilor Moscovei prin intermediul canalelor online, acesta subliniază importanţa de a trata cu seriozitate subiectul.

„Asta nu este o vacanţă, ci o măsură importantă pentru a combate răspândirea coronavirusului”, a notat Sobyanin.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.