Guvernul a adus lămuriri şi completări pentru aplicarea şomajului tehnic: Se poate acorda unei plaje mai largi de operatori economici. Banii se virează în 15 zile de la depunerea cererii

Autor: Răzvan Botea Postat la 29 martie 2020 90 afişări

Ministrul muncii Violeta Alexandru a declarat vineri că guvernul a adus completări şi lămuriri la procedura de acordare a şomajului tehnic pentru companiile care întâmpină dificultăţi din cauza crizei coronavirusului.

Guvernul a adus lămuriri şi completări pentru aplicarea şomajului tehnic: Se poate acorda unei plaje mai largi de operatori economici. Banii se virează în 15 zile de la depunerea cererii

Ministrul muncii Violeta Alexandru a declarat vineri că guvernul a adus completări şi lămuriri la procedura de acordare a şomajului tehnic pentru companiile care întâmpină dificultăţi din cauza crizei coronavirusului.

Astfel, se acordă acest sprijin atât companiilor afectate indirect de mă­surile din ordonanţele militare (precum furnizorii din HoReCa), dar şi pentru întreprinderile mici afectate. „Am sim­plificat procedura de acces la aceste fon­duri în sensul în care pentru solicitările adresate de companiile a căror activitate a fost încheiată ca urmare a deciziilor autorităţilor, respectiv pentru com­paniile a căror activitate este afectată de această epidemie total sau parţial, pe baza unei cereri, însoţită de o declaraţie simplă, la care se ataşează lista angaja­ţilor pentru care s-a dispus deja măsura întreruperii temporare a activităţii“, a declarat Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru a mai precizat că plăţile guvernamentale pentru acorda­rea şomajului tehnic se vor face către angajatori în 15 zile de la depunerea cererii. „Angajatorii nu trebuie să avanseze de la ei plăţile pentru şomaj tehnic. Plăţile se vor face direct de către AJOFM, astfel încât angajatorii să dispună la începutul lunii aprilie de fonduri pentru acoperirea costurilor de şomaj tehnic. Astfel se va întâmpa şi la începutul lunii mai, pentru perioada aferentă lunii aprilie“, a explicat ea.

Dragoş Petrescu, preşdintele patronatului restaurantelor (HORA), spune că aceste măsuri, cerute de mediul de afaceri, sunt binevenite, în special pentru întreprinderile mici.

„Acum statul ia în calcul pentru acordarea acestui şomaj tehnic trei categorii de operatori economici: cei afectaţi direct, cei afectaţi indirect şi întreprinderile mici, cele care au foarte mare nevoie de aceste măsuri de fapt. Virarea ajutorului în temen de 15 zile este o măsură foarte binevenită pentru a asigura fluxul de bani în companie“, a declarat el pentru ZF.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

ZF.ro
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
DEZVĂLUIRI: De unde vin de fapt fructele şi legumele de la Lidl
Mediafax
COMENTARIU Adrian Onciu: Manelistul Florin Salam, atac dur la Guvernul Orban într-o scrisoare deschisă COMENTARIU Adrian Onciu: Manelistul Florin Salam, atac dur la Guvernul Orban într-o scrisoare deschisă
VIDEO Misterul din deşert: Artă sau OZN? Un obiect bizar a fost descoperit în mijlocul pustietăţii
MonitorulApararii
PREVIZIUNI POLITICE 2021: Politica externă a SUA  - Partea întâi PREVIZIUNI POLITICE 2021: Politica externă a SUA - Partea întâi
Planul Yasushi Akashi mutat în Caucaz. Reminiscenţele generaţiei naţionaliste post-imperiale în Nagorno-Karabakh
MonitorulPartidelor
Clotilde Armand: De asta are societatea noastră nevoie Clotilde Armand: De asta are societatea noastră nevoie
Clotilde Armand: A început astăzi
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Vinovaţii fără vină COMENTARIU Valeriu Şuhan: Vinovaţii fără vină
Victimă a violenţei domestice ne întoarcem la ei pentru că nu avem alte pârghii. Ce se află în spatele lui ”se va schimba”

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.