LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Putin propune Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai organizarea propriilor evenimente sportive

Autor: Rafael Hekman Postat la 16 septembrie 2022 22 afişări

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri, în cadrul unui summit al Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (OCS), că grupul ar trebui să ia în considerare organizarea propriilor sale competiţii sportive majore, relatează Reuters

Putin propune Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai organizarea propriilor evenimente sportive

Putin a declarat: „Există oportunităţi bune de intensificare a cooperării în domeniul sportului în perspectiva organizării unor evenimente sportive majore sub auspiciile OCS. Pentru a face acest lucru, ne-am putea gândi la crearea unei asociaţii de organizaţii sportive sub egida asociaţiei noastre."

Într-un discurs rostit vineri, în cadrul unui summit al ţărilor din OCS la Samarkand, Uzbekistan, Putin a precizat că doreşte ca grupul, care include cele mai populate două ţări din lume - China şi India - să devină o contrapondere globală semnificativă faţă de Occidentul condus de americani, care a întors spatele Rusiei din cauza invaziei acesteia în Ucraina.

Un scandal de dopaj rusesc, care a implicat dezvăluiri despre un sistem susţinut de stat în multe sporturi, după Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 de la Soci, a dus la restricţionarea severă a sportivilor ruşi la Jocurile Olimpice ulterioare. Celor care au concurat li s-a permis să o facă doar sub un steag neutru.

Cu toate acestea, China a găzduit atât o olimpiadă de vară, cât şi una de iarnă din 2008, deşi ambele au fost, într-o oarecare măsură, umbrite de războiul sau de pregătirea pentru război dintre Rusia şi fostele republici sovietice: Georgia în 2008 şi Ucraina în 2022.

Preşedintele Belarusului, Alexander Lukaşenko, un aliat apropiat al lui Putin, a cărui ţară este observator în cadrul OCS, a declarat la summit:

„Sugerăm posibilitatea de a organiza un complex de competiţii sportive în cadrul OCS: evenimente de vară în 2024, de iarnă în 2026."

Aceste date coincid în linii mari cu cele ale Jocurilor Olimpice de vară de la Paris din 2024 şi ale Jocurilor Olimpice de iarnă de la Milano-Cortina din 2026 - ambele organizate în Europa de Vest.

OCS este un bloc de securitate înfiinţat în 2001. Acesta cuprinde China, Rusia, India, Pakistan şi patru state post-sovietice din Asia Centrală şi este în curs de admitere a Iranului, un alt stat aflat în conflict cu Occidentul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
putin,
ocs,
reuters

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.