Ce puteţi găsi în noul număr al revistei Business Magazin: sfaturi de la Horia Cardoş, Agroland, unul dintre cei mai puternici antreprenori din România, detalii despre jobul momentului şi un semnal de alarmă major despre încă un impact al pandemiei

Autor: Roxana Petrescu Postat la 27 septembrie 2021 1746 afişări

Noua ediţie a revistei Business Magazin îl are în centru pe Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland, companie care a devenit cel mai puternic jucător pe piaţa pe care activează.

Noua ediţie a revistei Business Magazin îl are în centru pe Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland, companie care a devenit cel mai puternic jucător pe piaţa pe care activează. Cu un „mandat“ de antreprenor care a debutat de pe băncile facultăţii, povestea succesului lui Horia Cardoş este una dintre cele mai atipice trasee de succes din mediul de business local. Citiţi mai multe în noua ediţie a Business Magazin.

OTP bank, a noua cea mai mare bancă din România, urmăreşte o dublare a prezenţei în următorii patru ani, astfel că opţiunea unei achiziţii este din nou pe masă. Ce intră pe radarul băncii? Aflaţi de la Roxana Hidan, directorul general adjunct al OTP Bank.

Pentru industria financiară, parteneriatul cu influencerii din social media poate fi un lucru logic: nu a existat niciodată un acces mai rapid şi mai direct la această parte a populaţiei, în special într-un moment în care investiţiile de retail cresc cu viteză. Cât poţi câştiga din funcţia de finfluencer, cel mai nou job al momentului? Aflaţi în Business Magazin.

Cuburile sau cărţile de joc din care adulţii de acum îşi construiau castele sau turnurile de apărare în copilărie s-au transformat pentru copiii de astăzi în pixeli coloraţi. Iar pandemia nu a făcut decât să crească numărul copiilor abandonaţi în faţa tabletelor sau telefoanelor, diagnosticul de austism virtual fiind pus mai des ca niciodată. Când toţi vorbesc de beneficiile aduse de tehnologie, mai ales acum, care sunt de fapt costurile ascunse, plătite de copiii lăsaţi prea mult şi prea devreme în faţa „castelului de cărţi de joc“ virtual? Unii dintre cei mai buni psihologi răspund întrebărilor Business Magazin.

În timp ce majoritatea românilor fugeau de la un concediu la altul sau din Vamă la Electric Castle, lumina a rămas aprinsă toată vara într-unul dintre atelierele din incinta NOD makerspace. Acolo era Daniel Rădulescu, omul de oţel din arta contemporană locală. De unde îşi ia inspiraţia unul dintre cei mai căutaţi artişti ai momentului? Citiţi în Business Magazin.

Astăzi, pe lista UNESCO World Heritage - ce găzduieşte cele mai frumoase sau încărcate de istorie locuri din lume - se găsesc peste 1.000 de destinaţii - de la oraşe la castele şi de la parcuri naţionale la biserici ori mănăstiri. Când a început totul, în 1978, erau doar 12 astfel de puncte de atracţie, iar două dintre ele se găseau în Polonia - centrul istoric al Cracoviei şi mina de sare Wieliczka. Roxana Petrescu

Descoperiţi mai multe în noul număr al Business Magazin.

Dincolo de subiectele de mai sus, răsfoiţi revista Business Magazin pentru interviuri cu executivi de top, idei de afaceri, start-up-uri smart din zona de tehnologie şi propuneri de timp liber.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.