Putem lua COVID-19 la toaletă? Răspunsul lui Răzvan Cherecheş

Autor: Laura Buciu Postat la 26 aprilie 2021 121 afişări

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş, răspunde la întrebarea dacă putem lua COVID-19 în cazul în care intrăm la toaletă după o persoană infectată.

Putem lua COVID-19 la toaletă? Răspunsul lui Răzvan Cherecheş

„Da! După ce o persoană a utilizat toaleta, dacă trage apa fără să coboare capacul bolului de veceu se creează un nor de aerosoli care conţine fecale, urină, orice s-a depus în bolul de veceu. Persoana iese din toaletă, tu intri şi inhalezi norul de aerosoli şi ai şansa să te infectezi pentru că virusul se transmite şi prin fecale”, spune expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş.

Răzvan Cherecheş afirmă că modalităţile de protecţie sunt cât se poate de simple.

Astfel, el recomandă ca persoana care merge la toaletă să se asigure că întotdeauna coboară capacul bolului de veceu înainte de a trage apa, ca să protejeze persoana care va folosi vasul mai târziu.

De asemenea, atunci când înaintea persoanei care merge la toaletă a fost o persoană este recomandat să se aştepte să treacă 5 minute înainte să intre în toaletă, „astfel încât norul de aerosoli să aibă timp să coboare pe sol”. În plus, spălarea mâinilor cu apă şi săpun trebuie să se facă întotdeauna după utilizarea toaletei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
covid,
cherecheş,
toaletă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.