PSD vrea să atace la CCR amânarea creşterii alocaţiilor copiilor

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 08 iunie 2021 36 afişări

Social-democraţii vor să atace la CCR legea care prevede amânarea creşterii alocaţiilor copiilor, anunţă, marţi, deputatul PSD Marius Budăi: „Nu mai încredere, pentru că chiar premierul Cîţu ne-a spus foarte clar că ce spune în campania electorală nu e valabil când ajung la guvernare”.

PSD vrea să atace la CCR amânarea creşterii alocaţiilor copiilor

„Nu numai de la 1 iulie. Nici de la 1 ianuarie 2022 (nu se măresc alocaţiile copiilor - n.r.), să spunem adevărul. Nu mai încredere, pentru că chiar premierul Cîţu ne-a spus foarte clar că ce spune în campania electorală nu e valabil când ajung la guvernare”, spune Marius Budăi, despre faptul că alocaţiile copiilor nu vor creşte la 1 iulie, aşa cum ar fi trebuit.

El precizează că luni a propus ca în prima şedinţă a conducerii partidului să fie supusă aprobării atacarea la CCR a deciziei de amânare a creşterii alocaţiilor copiilor.

Alocaţiile copiilor nu cresc de la 1 iulie, a spus, luni, preşedintele PNL, Ludovic Orban. El a declarat că o primă tranşă, de 20%, va fi la 1 ianuarie 2022.

Orban a spus, luni, că va fi menţinut angajamentul coaliţiei de a realiza dublarea alocaţiilor conform legii.

„Am stabilit să crească alocaţiile. Următoarea creştere va fi de la 1 ianuarie 2022, aşa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanţei care a trecut de Senat şi care este în dezbaterea Camerei Deputaţilor”, a spus preşedintele PNL.

Întrebat ce se va întâmpla dacă legea care prevede noul calendar va fi atacată la Curtea Constituţională, Orban a spus că s-a discutat această eventualitate.

„Dacă va fi atacată la Curte, Guvernul trebuie să fie pregătit să dea OUG”.

Majorarea de la 1 ianuarie 2022 va fi de 20%, aceasta fiind prima tranşă. Următoarele patru tranşe vor fi anunţate ulterior.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
budăi,
ccr,
alocaţii copii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.