PROTEST la Roşia Montană: Persoane blocate în subteran cer începerea proiectului minier în zonă

Postat la 11 septembrie 2013 76 afişări

Aproximativ 20 de persoane s-au blocat, miercuri, în galeria Cătălina-Monuleşti din localitatea Roşia Montană (Alba), solicitând începerea proiectului minier de exploatare a aurului din zonă, în timp ce alte circa 300 de persoane protestează în centrul comunei.

PROTEST la Roşia Montană: Persoane blocate în subteran cer începerea proiectului minier în zonă

 Aproximativ 20 de persoane - angajaţi ai companiei Roşia Montană Gold Corporation şi localnici - au intrat, miercuri, în galeria minieră Cătălina-Monuleşti, una dintre cele mai cunoscute din zona Roşia Montană, şi refuză să iasă la suprafaţă, cerând începerea proiectului minier.

În paralel, în centrul comunei Roşia Montană, aproximativ 300 de persoane, localnici, dar şi angajaţi ai companiei miniere, protestează, solicitând guvernanţilor şi parlamentarilor să ia o decizie privind începerea proiectului.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveţ, a declarat că în cadrul protestului de la suprafaţă nu au avut loc incidente, precizând că acţiunea nu este autorizată.

Prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, a declarat pentru MEDIAFAX că a fost informat că o parte dintre protestatarii de la Roşia Montană s-au blocat în subteran şi că alte persoane ar dori să recurgă la această formă de protest.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/protest-la-rosia-montana-persoane-blocate-in-subteran-cer-inceperea-proiectului-minier-in-zona-11314073
11314073
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.