Protest faţă de eşarfa lui Orban. Ucraina îl convoacă pe ambasadorul Ungariei

Autor: Andreea Tobias Postat la 22 noiembrie 2022 33 afişări

Ucraina îl va convoca pe ambasadorul Ungariei pentru a protesta faţă de faptul că premierul Viktor Orban a mers la un meci de fotbal purtând o eşarfă care înfăţişează unele teritorii ucrainene ca făcând parte din Ungaria, a anunţat marţi Ministerul ucrainean de Externe.

Protest faţă de eşarfa lui Orban. Ucraina îl convoacă pe ambasadorul Ungariei

"Promovarea ideilor revizioniste în Ungaria nu contribuie la dezvoltarea relaţiilor ucraineano-ungare şi nu respectă principiile politicii europene", a scris pe Facebook purtătorul de cuvânt al ministerului, Oleg Nikolenko, citat de Reuters.

Nikolenko a declarat că Ucraina doreşte scuze şi o respingere a oricăror pretenţii maghiare asupra teritoriului ucrainean.

Presa ucraineană a prezentat imagini cu Orban întâlnindu-se cu un fotbalist maghiar care purta o eşarfă despre care publicaţia „Ukrainska Pravda” a spus că reprezintă o hartă a "Ungariei Mari", care include teritoriile care fac parte acum din statele vecine Austria, Slovacia, România, Croaţia, Serbia şi Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
orban,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.