Propunerile unui senator PSD: Amendă 300 de euro pentru cine nu merge la vot şi sancţiuni pentru politicienii care promit marea cu sarea în campaniile electorale

Postat la 24 februarie 2021 228 afişări

Propunerile unui senator PSD: Amendă 300 de euro pentru cine nu merge la vot şi sancţiuni pentru politicienii care promit marea cu sarea în campaniile electorale

Un senator PSD a susţinut recent că vrea să impună votul obligatoriu în România iar cei care nu îşi exercită acest drept sî fie amendaţi cu 300 de euro.

Senatorul PSD de Constanţa Felix Stroe a anunţat vineri, 19 februarie, la inaugurarea sediului destinat activităţii legislative din acest mandat, din municipiul Constanţa, că vrea să propună obligativitatea votului.

„Mi se pare foarte corect, de asemenea, ca cetăţeanul să vină la vot. Sunt ţări care sancţionează absenteismul la vot. Vă dau exemplu – Grecia – 100 de euro dacă nu merg oamenii la vot. Vrem să determinăm cetăţenii să îşi recapete încrederea în democraţie. Democraţia nu se poate fără pluripartidism. Alegerile ca să fie legitime trebuie să fie un număr cât mai mare cel mai mare la vot.

Vom propune, noi parlamentarii constănţeni vom avea mai multe iniţiative – în domeniul sănătăţii, cu politicienii care nu îşi onorează promisiunile şi, personal, lucrez la această propunere ca cei care nu se prezintă la vot, fără motive întemeiate, să fie sancţionaţi. Se tipăresc voturi, se mobilizează personal. Vom propune amendă pentru cei care nu merg la vot. Dacă lumea e aptă, trebuie să meargă la vot. 300 de euro amendă, de exemplu”, a declarat Felix Stroe.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amenda,
campanii electorale

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.