Proprietarul magazinului Gucci de la Bucureşti vrea să cumpere alte magazine de lux

Autor: Cristina Roşca Postat la 04 mai 2013 45 afişări

Alessandro Amato, italianul care deţine în România magazinele de lux Cellini, Swarovski, Gucci şi Paul&Shark, vrea să cumpere alte nume din moda de lux locală.

Proprietarul magazinului Gucci de la Bucureşti vrea să cumpere alte magazine de lux

“Ne gândim la achiziţii de branduri deja aduse pe piaţă, sau poate la fuziuni. Nu vrem să aducem branduri noi”. Piaţa locală de lux a început să se dezvolte mai puternic în ultimii ani când tot mai multe branduri au început să apară pe piaţa locală. În industria modei ultimele nume apărute sunt Valentino, Escada şi Roberto Cavalli. Anterior îşi făcuseră intrarea şi Burberry, Gucci şi Louis Vuitton, ultimul fiind singurul brand intrat direct.

El spune că nu s-a gândit niciodată să meargă în industria de modă de masă, care de altfel este foarte bine organizată, metodică. “Coloşii nu îţi lasă însă marjă de manevră”. Luxul este mai tentant. Mai mult, îţi poţi pune amprenta asupra percepţiei brandului.

De profesie inginer, Alessandro Amato a venit în România ca să rămână acum 23 de ani şi a ajuns astăzi unul dintre cei mai importanţi jucători din industria de lux, cu afaceri din ceasuri, bijuterii şi haine pe care le evaluează la peste 20 de milioane de euro anul trecut.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gucci,
magazine,
branduri
/actualitate/proprietarul-magazinului-gucci-de-la-bucuresti-vrea-sa-cumpere-alte-magazine-de-lux-10842167
10842167
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.