Proiectul de lege privind exploatarea minereurilor de la Roşia Montană, discutat marţi în Guvern

Postat la 27 august 2013 64 afişări

Proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Proiectul de lege privind exploatarea minereurilor de la Roşia Montană, discutat marţi în Guvern

 Exploatarea ar urma să înceapă în noiembrie 2016, după ce planul urbanistic zonal va fi aprobat până la sfârşitul acestui an, iar participaţia statului ar creşte cu încă 5,69%, la 25% din acţiuni, dar condiţionat de emiterea la timp a tuturor autorizaţiilor, potrivit unui draft al Acordului între Guvern, Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation pentru începerea exploatării.

Investitorul va plăti Guvernului o redevenţă de 6% din valoarea producţiei, statul având opţiunea de a solicita companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) ca plata redevenţei să se facă în natură, conform proiectului.

În urmă cu peste o lună, premierul Victor Ponta anunţa că negocierile pentru investiţia Roşia Montană vor fi finalizate până la începutul sesiunii parlamentare, în septembrie, iar lucrările vor începe dacă Parlamentul va aproba proiectul de lege pe care Guvernul îl va propune în acest sens.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/proiectul-de-lege-privind-exploatarea-minereurilor-de-la-rosia-montana-discutat-marti-in-guvern-11275632
11275632
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.