Proiectul de lege prin care copiii ar fi obligaţi să îşi întreţină părinţii, retras din Parlament

Postat la 08 iulie 2019 41 afişări

Biroul permanent al Senatului a decis, luni, retragerea din procedura parlamentară a proiectului prin care părinţii, bunicii sau străbunicii ar trebui să fie susţinuţi financiar de copii, la solicitarea iniţiatorilor, a declarat senatorul PSD Nicolae Moga, pentru MEDIAFAX.

Proiectul de lege prin care copiii ar fi obligaţi să îşi întreţină părinţii, retras din Parlament

Vicepreşedintele Senatului a adăugat că cererea pentru retragerea propunerii legislative a fost formulată de către deputatul PSD Dumitru Gherman şi de iniţiatorii proiectului de lege.

Proiectul de lege privind „Recunoştinţa între generaţii” fusese depus la Senat de 74 de parlamentari PSD şi ALDE, printre care şi Niculae Bădălău, ministrul Economiei. Propunerea prevedea că părinţii, bunicii sau străbunicii trebuie să fie susţinuţi financiar de copii, dacă au nevoie, iar în caz de refuz aceştia riscau amendă sau între şase luni şi trei ani de închisoare.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vinerea trecută, la Galaţi, că nici Guvernul României şi nici PSD nu susţin proiectul de lege prin care copiii sunt obligaţi la întreţinerea părinţilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copii,
parinti,
retragere,
proiect de lege

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.