A fost cea mai mare bancă a lumii, acum nu ar fi nici cea mai mare din Belgia. Unu din cinci angajaţi ai instituţiei rămâne fără loc de muncă

Postat la 08 iulie 2019 995 afişări

A fost cea mai mare bancă a lumii, acum nu ar fi nici cea mai mare din Belgia. Unu din cinci angajaţi ai instituţiei rămâne fără loc de muncă

Acum 20 de ani, angajaţii din Frankfurt sărbătoareau achiziţia companiei americane Bankers Trust Corporation, mişcare prin care Deutsche Bank devenea cea mai mare instituţie financiară a lumii. Astăzi, scriu cei de la Bloomberg, Deutsche Bank nu ar mai fi nici cea mai mare bancă din Belgia.

 

Astfel. Deutsche Bank intenţionează să reducă 18.000 de posturi, într-un plan de restructurare de 7,4 miliarde de euro.

 

Cândva cea mai mare instituţie financiară europeană, Deutsche Bank nu a reuşit să ţină pasul cu rivalii; prin urmare, conducerea a decis că cea mai bună soluţie e întoarcerea la scopul pentru care instituţia a fost, iniţial, creată: servirea companiilor din Germania.

 

Banca va renunţa la o serie de activităţi şi va încerca să îşi redreseze divizia de investiţii. Instituţia financiară se aşteaptă la o pierdere netă de 2,8 miliarde de euro în al doilea trimestru, ca urmare a costurilor de restructurare.

 

Afacerile din zona Asia-Pacific, care au adus anul trecut 12% din veniturile de 25,3 miliarde euro, vor fi printre cele mai afectate. Aici, managementul Deutsche Bank vrea să mai păstreze doar câteva servicii, mare parte a angajaţilor pregătindu-se deja să părăsească locul de muncă, potrivit unor surse ale Bloomberg.

 

Banca va crea o nouă unitate de administrare a activelor nedorite, care au o valoare de 74 miliarde de euro.

 

CEO-ul Christian Sewing a anunţat deja o restructurare masivă în mai, când a promis acţionarilor reduceri dure, după ce Deutsche nu a reuşit să încheie o fuziune cu rivalul Commerzbank.

 

Restructurarea semnalează faptul că Deutsche a acceptat ideea că nu poate ţine pasul cu unele din băncile de pe Wall Street, cum ar fi JP Morgan Chase & Co şi Goldman Sachs.

 

Săptămâna trecută, şeful diviziei de investiţii, Garth Ritchie, a fost de acord să demisioneze.

 

Rapoarte media recente au sugerat că Deutsche Bank ar putea reduce până la 20.000 de locuri de muncă - mai mult de unul din cinci din cei 91.500 de angajaţi ai săi.

 

Banca a precizat că îşi va reduce numărul de angajaţi la 74.000, până în 2022.

 

Consiliul de administraţie al băncii s-a întâlnit recent pentru a discuta asupra modificărilor propuse, unul dintre cele mai mari planuri de restructurare ale unei bănci de investiţii din 2011, când HSBC a anunţat că va disponibiliza 30.000 de angajaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
belgia,
crestere,
angajati,
banca,
institutie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.