Proiect PNL pentru sprijijnirea copiilor cu părinţi la muncă în străinătate

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 13 februarie 2023 22 afişări

Proiect PNL pentru sprijijnirea copiilor cu părinţi la muncă în străinătate

Instituţiile publice, şcolile, spitalele, ONG-urilor şi cultele religioase vor avea dreptul să atragă finanţări europene şi să deruleze programe speciale pentru copiii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, potrivit unui proiect de lege iniţiat de PNL:„Sunt disponibile 150 de milioane de euro”.

„Depunem o nouă iniţiativă legislativă de sprijinire a copiilor cu părinţi la muncă în străinătate, mai exact propunem un plan naţional de sprijin pentru copiii care au părinţi la muncă în străinătate”, spune Raluca Turcan.

Fostul ministru al Muncii afirmă că în România sunt aproximativ 160.000 de copii cu părinţi la muncă în străinătate.

„Prin acest proiect, dorim să dăm dreptul instituţiilor publice, şcolilor, spitalelor, ONG-urilor, cultelor religioase, să atragă finanţări europene şi să deruleze programe speciale pentru copiii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate. Sunt disponibile aproximativ 150 de milioane de euro, prin programele operaţionale 2021-2017”, adaugă Turcan.

Ea apreciază că minimum de 20.000 de copii vor fi sprijiniţi prin acest plan naţional de ajutorare a copiilor care au părinţii plecaţi la muncă.

„Nu se ştie numărul exact al acestor copii care au părinţii plecaţi la muncă, sunt copii care scapă de pe radarul autorităţilor şi care au nevoie de măsuri integrate de sprijin, de un plan naţional şi nu de un program pilot care să funcţioneze într-o parte a ţării”, încheie Turcan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
proiect,
copii,
turcan

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.