Proiect PNL: Cimitirele aflate în funcţiune vor putea fi extinse fără autorizaţie de construcţie

Postat la 24 februarie 2019 84 afişări

Deputatul PNL Florin Roman a depus la Senat un proiect legislativ prin care cimitirele aflate în funcţiune se vor putea extinde fără a mai fi necesară obţinerea unei autorizaţii de construire.În plus, pentru extinderea cimitirelor nu se vor mai aplica regulile stabilite pentru înfiinţarea acesora.

Proiect PNL: Cimitirele aflate în funcţiune vor putea fi extinse fără autorizaţie de construcţie

„Prin această iniţiativă legislativă se doreşte simplificarea procedurilor necesare extinderii cimitirelor existente, aflate în funcţiune. Astfel, se propune ca, prin derogare de la prevederile art 3 alin (1) lit. i din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, să nu mai fie necesară obţinerea autorizaţiei de construire pentru extinderea cimitirelor în funcţiune. De asemenea, se prevede ca în cazul extinderii cimitirelor în funcţiune să nu se aplice regulile stabilite pentru înfiinţarea cimitirelor”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Iniţiatorul, Florin Roman, susţine că cetăţenii se confruntă în prezent cu o criză de locuri în cimitire, numărul locurilor de veci fiind redus.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cimitire,
extindere,
autorizatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.