15 restaurante din România participă la cel mai mare eveniment de gastronomie franceză din lume

Autor: Ana Obretin Postat la 23 februarie 2019 82 afişări

Un număr de 15 restaurante de top din România participă, pe 21 martie, la cea mai mare operaţiune gastronomică franceză din lume, Goût de France/ Good France, lansată oficial de ministrul francez pentru Europa şi Afaceri Externe, Jean-Yves Le Drian, săptămâna aceasta, la Paris.

Astfel, 11 restaurante din Bucureşti, 18Lounge, Bistro Matrioska, Frank Bistro & Dessert Bar, Gargantua d’oro, Le Bistrot Français, La Samuelle, L’atelier de Samuel, Le Torrielec, MÀ, Naan Project, Savart, The Artist Restaurant, două restaurante din Cluj, Atelier de Cuisine şi Bujole, unul din Timişoara, Caruso, şi unul din Oradea, MEATic, se alătură unui număr impresionant de astfel de localuri - cinci mii - din 150 de ţări de pe cele cinci continente, pentru a celebra gastronomia franceză ca parte a patrimoniului universal, printr-o cină unică, care va avea loc în toată lumea la aceeaşi dată - 21 martie.

"Aş vrea să le mulţumesc tuturor (maeştrilor bucătari, n.r.), care, din cele patru colţuri ale lumii, peste exact o lună, vor răspunde afirmativ iniţiativei noastre", a declarat Jean-Yves Le Drian, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Ambasada Franţei la Bucureşti.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GOÛT DE FRANCE/ GOOD FRANCE,
TURISM,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.