UE ar putea ajunge la un acord comercial cu Donald Trump până la finalul anului, anunţă Comisarul European pentru Comerţ, la Bucureşti

Autor: Alex Ciutacu Postat la 22 februarie 2019 43 afişări

UE ar putea ajunge la un acord comercial cu Donald Trump până la finalul anului, anunţă Comisarul European pentru Comerţ, la Bucureşti

Comisarul European pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom, a anunţat că un acord comercial trans-atlantic ar putea fi încheiat înainte de finalul anului, punând accent pe importanţa de a lucra rapid pentru acest acord, încât blocul european încearcă să evite tarifele auto ale americanilor, potrivit Bloomberg.

Malmstrom a anunţat că se aşteaptă ca guvernele din UE să îi dea acceptul în luna martie pentru a începe negocierile cu SUA pentru reducerea tarifelor pe bunuri industriale. Un acord final cu administraţia Donald Trump ar putea fi încheiat înainte de 31 octombrie – când se termină mandatul Comisiei.

„Cred că poate fi realizat în timpul acestui mandat”, a declarat Malmstrom vineri în faţa reporterilor din Bucureşti înainte de o întâlnire cu miniştrii de comerţ din cele 28 de naţiuni europene. „Nu amânăm nimic”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
acord,
anunt,
comert,
comisar european

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.