Judecătorii unui tribunal din România suspendă activitatea în urma ordonanţei care modifică legile justiţiei

Postat la 22 februarie 2019 31 afişări

Judecătorii din Tribunalul Cluj anunţă că activitatea judiciară va fi suspendată timp de o săptămână, în urma ordonanţei care modifică legile justiţiei. La Cluj protestează peste 100 de judecători şi procurori, iar câteva persoane din grupul #rezist i-a aplaudat pe magistraţi.

Judecătorii unui tribunal din România suspendă activitatea în urma ordonanţei care modifică legile justiţiei

Peste 100 de judecători şi procurori protestează la Cluj faţă de ordonanţa care modifică legile justiţiei, anunţând că activitatea judiciară va fi suspendată timp de o săptămână. Un grup de persoane din grupul #rezist i-a aplaudat pe magistraţii care protestează.

 

Judecătorii şi procurorii care protestează în faţa Curţii de apel Cluj au pancarte cu mesaje precum „Domnule ministru, ajunge!", „Justiţie independentă", „Stat de drept", „Abrogaţi OUG neconstituţională 7" sau „Nu există justiţie independentă fără procurori independenţi".

 

Judecătorul Mihai Ghica de la Judecătoria Cluj-Napoca a declarat că protestul este unul spontan şi are la bază OUG 7 emisă de Guvern „în pripă”, fără consultarea CSM.

 

Judecătorul Cristi Danileţ a declarat, la rândul său, că a fost studentul lui Tudorel Toader şi se dezice de el. Totodată, acesta a citit un document potrivit căruia activitatea judiciară va fi suspendată timp de o săptămână, începând de luni, iar cauzele se vor amâna, cu excepţia celor urgente (cauze cu minori, ordine de protecţie, suspendarea actelor administrative, ordonanţe preşedinţiale).

 

„Se va declanşa procedura de revocare a membrilor CSM: membrii CSM au refuzat să apere reputaţia profesională a magistraţilor caracterizaţi drept <şobolani> în cadrul mitingului din iunie 2018; preşedintele CSM - a publicat un comunicat de presă împotriva votului dat în Plenul CSM; judecătorii din CSM au refuzat să adopte măsuri pentru a contraataca adoptarea şi efectele OUG nr. 7/2019; membrii CSM au refuzat să soluţioneze cererea de apărare a reputaţiei profesionale a magistraţilor insultaţi de unii avocaţi pe treptele Palatului de Justiţie la protestul anterior”, a citit Danileţ.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tribunal

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.