Francezii de la Societe Generale plănuiesc mii de concedieri din braţul de investiţii al grupului

Autor: Alex Ciutacu Postat la 22 februarie 2019 67 afişări

Francezii de la Societe Generale plănuiesc mii de concedieri din braţul de investiţii al grupului

Societe Generale conturează un plan în caddrul căruia plănuieşte să elimine poziţii în cadrul braţului de investiţii şi să găsească un partener pentru businessul de cash-equity, în încercarea de a elibera o parte din presiunea costurilor venite din reglementare, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Banca ar urma să concedieze sute sau chiar mii de oameni în cadrul diviziei globale de investiţii, precum şi o parte din oamenii din funcţiile de suport, precum finanţe şi resurse umane, potrivit sursei citate. Conducerea analizează încă ce părţi ale businessului ar putea suporta concedierile.

Divizia GBIS (Global Banking Investors Solutions) are peste 20.000 de angajaţi.

Unul dintre principalele sindicate franceze a avertizat la începutul lunii februarie că banca se pregăteşte pentru concedieri „importante” în poziţiile de trading.

CEO-ul Frederic Oudea a declarat atunci că este prea devreme pentru a discuta de deciziile cu privire la personal.

Grupul francez încearcă să îşi reducă costurile cu 500 milioane euro şi să revizuiască activităţile mai puţin profitabile ale braţului de investiţii, după un T4 dezastruos.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.