Risc mare de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac zăpada are aproape 3 metri

Postat la 24 februarie 2019 56 afişări

Meteorologii au anunţat că riscul producerii avalanşelor la peste 1.800 de metri altitudine în Munţii Făgăraş este mare, din cauza coeziunii slabe dintre stratul nou de zăpadă şi cel vechi.

Risc mare de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac zăpada are aproape 3 metri

Potrivit ANM, riscul producerii avalanşelor în Munţii Făgăraş, la peste 1.800 de metri altitudine, este de patru - risc mare.

„La peste 1.800 m, mai ales pe rama nordică, regăsim un strat de zăpadă proaspătă de tip pulver, ce pe alocuri, în zonele adăpostite unde a fost depozitată zăpada transportată de vânt, poate avea grosimi considerabile. Vântul intens, predominant din sector nord-estic, a viscolit şi transportat zăpada şi a format plăci de vânt mai ales pe versanţii sudici, sud-vestici şi vestici. Principalele riscuri pentru declanşarea avalanşelor îl reprezintă numeroasele plăci de vânt şi coeziunea slabă dintre stratul nou şi cel vechi, separate de cruste de gheaţă, precum şi instabilitatea noului strat de zăpadă. Pe pantele suficient de înclinate, chiar şi la supraîncărcări slabe se pot declanşa avalanşe, iar riscul este mai ridicat în zonele cu depozite însemnate de zăpadă. Sunt posibile izolat şi avalanşe spontane, pe pantele suficient de înclinate”, arată meteorologii.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avalanse,
risc,
balea lac

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.