Proiect european de peste 8 mil. euro pentru creşterea gradului de protecţie şi conservare a biodiversităţii în Defileul Crişului Repede, judeţul Bihor

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 12 iulie 2023 25 afişări

Proiect european de peste 8 mil. euro pentru creşterea gradului de protecţie şi conservare a biodiversităţii în Defileul Crişului Repede, judeţul Bihor

Consiliul Judeţean Bihor a accesat un proiect european de 40 mil. lei (peste 8 mil. euro), TVA inlcus, pentru implementarea de măsuri active de conservare pe teritoriul sitului Natura 2000 -Defileul Crişului Repede - Pădurea Craiului. Investiţia se realizează în cadrul unui parteneriat dintre Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) - ca lider de proiect, Consiliul Judeţean Bihor şi primăriile Vadu Crişului, Şuncuiuş, Dobreşti şi Bratca, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Bihor.

Investiţia presupune menţinerea şi/sau îmbunătăţirea stării de conservare favorabilă pentru minim 10 specii şi minim 5 habitate de interes comunitar pe perioada implementării proiectului şi încă cel puţin cinci ani de la finalizarea lui. Acest lucru prevede realizarea a 3 centre de management, cercetare şi educaţie ecologică, amenajarea sau reamenajarea a 5 peşteri, realizarea unei zone de vizitare a biodiversităţii şi reconstruirea ecologică a 5,22 ha de habitat acvatic (Lacul Vida). Perioada de implementare a proiectului este 11 iulie 2023 - 31 decembrie 2023.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.