Proiect: ANAF a stabilit procedurile de completare a declaraţiilor de impunere anuală

Postat la 07 august 2018 61 afişări

Un proiect normativ postat marţi pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală - ANAF - descrie noile proceduri prin care contribuabilii persoane fizice vor completa declaraţiile de impunere anuală, respectiv Formularele 200, 201 sau Declaraţia Unică.

Proiect: ANAF a stabilit procedurile de completare a declaraţiilor de impunere anuală

„Pentru veniturile realizate în anul 2017, definitivarea impozitului anual datorat se realizează de organul fiscal central competent, prin emiterea unei decizii de impunere, pe baza datelor declarate de contribuabili în Declaraţia privind veniturile realizate din România (Formular 200), Declaraţia privind veniturile realizate din străinătate (Formular 201) sau în Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, după caz”.

În vederea aplicării unitare a dispoziţiilor legale şi a procedurilor de administrare a impozitului pe veniturile realizate de persoanele fizice în anul 2017, prin proiectul de ordin se propun următoarele:

a) aprobarea procedurii de stabilire a impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice şi de emitere a deciziilor de impunere anuală. Procedura reglementează următoarele aspecte: termenul de procesare a declaraţiilor de impunere anuală, operaţiunile efectuate de organul fiscal în procesul de stabilire a impozitului anual (procesarea declaraţiilor, emiterea şi comunicarea deciziilor de impunere anuală) şi stabilirea venitului net anual impozabil şi a impozitului anual datorat;

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.