Prognozele guvernului: economia merge bine, în ciuda inflaţiei, crizei energetice şi războiului din Est

Autor: Răzvan Botea Postat la 31 octombrie 2022 22 afişări

Guvernul prognozează că economia României va avansa cu 4,6% în 2022 şi cu 2,8% în 2023, în ciuda inflaţiei, crizei energetice din Europa sau recesiunii care se anunţă în zona euro.

Prognozele guvernului: economia merge bine, în ciuda inflaţiei, crizei energetice şi războiului din Est

♦ Inflaţia scade începând cu 2023 şi ajunge la 8% la final de an, cursul se menţine sub 5 lei pentru un euro şi salariul mediu pe economie va fi de peste 4.200 de lei net.

Guvernul prognozează că economia României va avansa cu 4,6% în 2022 şi cu 2,8% în 2023, în ciuda inflaţiei, crizei energetice din Europa sau recesiunii care se anunţă în zona euro, arată prognoza de toamnă a Comisiei Naţionale  de Prognoză, care va sta la baza rectificării bugetare din noiembrie. Prognozele guvernului sunt totuşi sub cele ale FMI sau Băncii Mondiale, dar inflaţia rămâne o povară grea care în doi ani a însemnat scumpiri de peste 25%.

„Pentru anul 2023 se anticipează o decelerare a creşterii economice la 2,8%, în condiţiile în care efectele defavorabile ale actualului context geopolitic vor continua şi vor deveni mai vizibile la nivel european. După o încetinire a activităţii în primele două trimestre, aceasta se va relansa“, scriu reprezentanţii CNSP.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.