Prognoză: prima parte a verii are temperaturi ridicate în special în sudul României

Autor: Petru Mazilu Postat la 11 iunie 2024 15 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că vara va începe cu temperaturi mai mari decât cele normale în special în partea sudică şi sud-estică a ţării. Nu va ploua decât în unele regiuni în iunie şi în prima parte a lunii iulie.

Prognoză: prima parte a verii are temperaturi ridicate în special în sudul României

Potrivit ANM, în săptămâna 10-17 iunie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în jumătatea sud-estică a ţării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice şi sud-estice. În rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile nord-vestice, în zona Munţilor Apuseni şi în Carpaţii Meridionali.

În săptămâna 17-24 iunie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării.

În săptămâna 24 iunie- 1 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice. Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în regiunile nord-estice şi la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În săptămâna 1-8 iulie, mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru aceeastă săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, dar cu posibilitatea unui uşor excedent în extremitatea de nord a ţării, au precizat meteorologii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prognoză,
anm,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.