Prognoza pentru februarie

Autor: Petru Mazilu Postat la 30 ianuarie 2024 24 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că luna februarie va avea temperaturi mai mari decât cele normale. În anumite zone ale ţării vor fi şi precipitaţii în cantităţi importante.

Prognoza pentru februarie

În săptămâna 29 ianuarie-5 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile din jumătatea sudică a teritoriului.

În săptămâna 5 – 12 februarie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice şi nord-estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în zona Munţilor Apuseni şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, dar şi deficitare în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 12 – 19 februarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

În săptămâna 19 – 26 februarie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil uşor excedentare local, au precizat meteorologii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anm,
februarie,
prognoză

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.