PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în ultimele zile de primăvară

Postat la 24 mai 2014 73 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 1 iunie.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în ultimele zile de primăvară

BANAT

Vremea se va încălzi până la 26 mai, spre valori medii diurne ale temperaturilor de 28-29 de grade. Ulterior, temperatura aerului va scădea uşor de la o zi la alta, spre 25 de grade în ultimele zile ale prognozei, când regimul termic va reveni la normal. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeaşi evoluţie, fiind în creştere până la 15 grade pe 27 mai, apoi în scădere uşoară, spre 13 grade la sfârşitul intervalului. Probabilitatea pentru ploi slabe, de scurtă durată, va creşte, însă averse pe arii mai extinse se vor semnala după 27 mai.

CRIŞANA

Mediile termice diurne vor creşte spre 28-29 de grade, vremea devenind caldă pentru această dată calendaristică. După 27 mai se va resimţi o scădere uşoară, de la o zi la alta, astfel încât, în ultimele zile ale intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 25 de grade Celsius. Temperaturile minime vor fi şi ele în creştere până la aproximativ 15 grade în jurul datei de 27 mai, după care vor marca o scădere uşoară, spre 13 grade la sfârşitul intervalului. Ploile, în general slabe cantitativ, işi vor face apariţia, la nivel local, după data de 27 mai.

TRANSILVANIA

Temperaturile maxime vor creşte până la 26-27 de grade între 25 şi 27 mai. Apoi valorile diurne vor marca o scădere treptată, spre 24 de grade în jurul datei de 1 iunie. Minimele nocturne vor marca şi ele o creştere până la 11-12 grade pe data de 26 mai, după care se vor menţine relativ constante în jurul acestei valori medii, până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză. Până pe 27 mai doar izolat şi trecător vor fi ploi slabe, de scurtă durată, iar apoi va creşte probabilitatea pentru averse pe arii relativ extinse.

MARAMUREŞ

Mediile temperaturilor maxime vor creşte spre 27-28 de grade până la 26 mai, când vremea va deveni caldă pentru această perioadă a anului. O uşoară scădere a regimului termic diurn va avea loc după data de 27 mai, până spre medii de 24-25 de grade la 1 iunie. Temperaturile nocturne vor fi şi ele în creştere până la 12-14 grade pâă la 31 mai. Ploile, ce se vor semnala pe arii relativ extinse după data de 27 mai, vor fi în general slabe cantitativ.

MOLDOVA

Până la 27 mai, vremea se va încălzi treptat, iar valorile maxime vor ajunge, în medie, la 27-28 de grade. După această dată, temperaturile vor marca o scădere uşoară, treptată, spre 25 de grade în jurul datei de 1 iunie. Minimele nocturne vor creşte şi ele până la 14 grade la 25 mai, valoare în jurul căreia se vor menţine în tot restul intervalului. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va creşte după 27 mai, în rest fiind posibile doar izolat ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ, cu precădere în cursul după-amiezelor.

DOBROGEA

Valorile termice diurne nu vor avea variaţii semnificative pe parcursul intervalului de prognoză, astfel încât mediile maximelor se vor situa între 24 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori pe 25 - 26 mai. Regimul termic nocturn se va menţine, de asemenea, relativ constant, la valori medii situate între 14 şi 16 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine redusă pe tot parcursul perioadei de prognoză.

MUNTENIA

Regimul termic diurn nu va avea variaţii importante, mediile temperaturilor maxime urmând a se situa, în general, între 26 şi 28 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori între 25 şi 27 mai şi cele mai scăzute în ultima zi de prognoză. Temperaturile minime vor marca o creştere spre 13-14 grade în intervalul 25 mai – 1 iunie. Doar izolat şi trecător, mai ales în orele amiezelor, va ploua slab, iar după data de 27 mai creşte probabilitatea pentru averse la nivel local.

OLTENIA

Vremea se va încălzi în primele zile, cu medii ale temperaturilor maxime de 27-28 de grade, iar după 27 mai regimul termic va marca o uşoară scădere, maximele diurne ajungând la valori normale pentru început de iunie, de 24-25 de grade Celsius, în ultima zi de prognoză. Temperaturile nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, fiind în creştere treptată până la 14 grade la 25 mai, pentru ca ulterior să nu mai apară variaţii semnificative. Vor fi ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ, dar care în intervalul 27-31 mai vor fi pe arii relativ extinse.

LA MUNTE

Temperaturile maxime vor creşte spre 17-18 grade ziua, iar noaptea spre valori situate, în general, între 8 şi 10 grade, vremea urmând să devină caldă. Aproape zilnic, mai ales în orele amiezelor, se vor semnala ploi slabe, de scurtă durată, în extindere după data de 24 mai. În intervalul 28-31 mai, pe arii restrânse, acestea pot fi moderate cantitativ.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prognoza-meteo-cum-va-fi-vremea-in-ultimele-zile-de-primavara-12648900
12648900
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.