Preziua alegerilor europarlamentare: Băsescu scuipat, Ponta huiduit

Postat la 24 mai 2014 55 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a fost scuipat de un tânăr, sâmbătă, la Constanţa, la terminarea vizitei făcute de şeful statului la bordul navei-şcoală "Mircea".

Preziua alegerilor europarlamentare: Băsescu scuipat, Ponta huiduit

La coborârea de pe vas, şeful statului a fost scuipat în faţă, de la o distanţă foarte mică, de un bărbat din mulţime. Bărbatul a fost imobilizat imediat de către ofiţerii SPP, în timp ce şeful statului s-a şters cu mâna pe faţă, apoi a continuat să vorbească cu câţiva oameni din mulţimea adunată în terminalul de pasageri al Portului Constanţa.

Potrivit corespondentului Mediafax, bărbatul a fost dus la audieri la sediul Poliţiei Judeţene, fiind cercetat pentru ultraj. El se numeşte Adrian Zglobiu, are 39 de ani, este şomer şi este din Constanţa.

La rândul său, premierul Victor Ponta a fost huiduit, sâmbătă, la sosirea în Gara de Nord din Bucureşti, unde a ajuns de la Craiova, de un grup de aproximativ 30-40 de tineri care l-au aşteptat la ieşirea de pe peron. Când tinerii au început să huiduie, Ponta i-a salutat cu mâna. "De ce te-a trimis?" i s-a adresat Ponta unui tânăr din grup, râzând. "Eu nu i-am aranjat nimic lui Băsescu azi la Constanţa. Nu trebuia să-mi aranjeze el aici", a continuat liderul PSD, citat de Mediafax.

Victor Ponta a fost la Gara Craiova pentru a se îmbarca în prima cursă a trenului electric Hyperion, primul tren electric fabricat în România de către compania Softronic Craiova. Hyperion, prima ramă electrică din România, cu podea joasă şi tracţiune asincronă produsă de industria românească de profil, poate fi construită în două variante de viteză maximă, de 160 km pe oră, respectiv 200 km pe oră.

Hyperion este un tren de concepţie românească, gradul de integrare al industriei româneşti fiind de 75%. Trenul este compus din 4 vagoane, având o capacitate de transport de 188 de locuri. Datorită sistemului său de alimentare bi-sistem, trenul poate fi folosit şi în alte ţări.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/preziua-alegerilor-europarlamentare-basescu-scuipat-ponta-huiduit-12648814
12648814
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.