Tatuajele şi piercing-urile pentru orbi şi bolnavii de SIDA, interzise de Ministerul Sănătăţii - proiect

Postat la 23 mai 2014 31 afişări

Saloanele şi cabinetele de înfrumuseţare nu vor mai avea voie să tatueze sau să pună piercing-uri orbilor, bolnavilor psihic, gravidelor şi pacienţilor cu SIDA, hepatită sau diabet zaharat, iar piercing-urile în zona organelor sexuale vor interzise minorilor, conform unui proiect de ordin al MS.

Tatuajele şi piercing-urile pentru orbi şi bolnavii de SIDA, interzise de Ministerul Sănătăţii - proiect

 Proiectul - pus în dezbatere publică, vineri, de Ministerul Sănătăţii (MS) - urmăreşte modificarea şi completarea Normelor de igienă pentru cabinete de înfrumuseţare corporală.

Odată cu intrarea în vigoare a actului normativ, angajaţii acestor cabinete nu vor mai avea voie să tatueze sau să pună piercing-uri persoanelor care au diabet zaharat, hemofilie, boli de inimă ori dermatologice, alergii, hepatită, SIDA sau boli psihice.

Tatuarea şi montarea de piercing-uri vor fi interzise şi pentru femeile gravide sau care alăptează şi persoanelor nevăzătoare.

Piercing sau tautaj unui minor, numai dacă acesta vine cu părinţii

Potrivit proiectului, este interzisă efectuarea procedurilor de tatuare cosmetică şi artistică a persoanelor cu vârsta sub 18 ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tatuajele-si-piercing-urile-pentru-orbi-si-bolnavii-de-sida-interzise-de-ministerul-sanatatii-proiect-12647557
12647557
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.