Şir de cutremure puternice în Marea Egee, simţite şi în Turcia şi România (VIDEO)

Postat la 24 mai 2014 160 afişări

Un prim cutremur puternic de suprafaţă, resimţit şi în România, s-a înregistrat sâmbătă la ora 12,25 în Marea Egee, la adâncimea de 10 km, informează INFP.

Şir de cutremure puternice în Marea Egee, simţite şi în Turcia şi România (VIDEO)

Conform Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM) şi Institutului Geodinamic de la Atena, cutremurul s-a produs la o adâncime de 27 km. Conform US Geological Survey, cutremurul a avut loc la o adâncime de 10 km, a avut o magnitudine de 6,9 grade şi epicentrul la 19 km de Kamariotissa, Grecia, 70 km de Alexandroupolis şi 83 km de Çanakkale, Turcia. Iniţial, Institutul de Geofizică din Salonic anunţase o magnitudine de 6,3 grade.

Evenimentul seismic s-a simţit şi în vestul Turciei, inclusiv la Istanbul, precum şi în sudul României, inclusiv la Bucureşti.

Seismul a fost urmat de mai multe replici, potrivit CSEM, între care cea mai puternică a avut loc la ora 14,33, de 4,6 grade, cu epicentrul în aceeaşi zonă, la adâncimea de 10 km.

De asemenea, la ora 12,31 a avut loc un cutremur de 5 grade în vestul Turciei, la adâncimea de 2 km, cu epicentrul la 30 km de Çanakkale, urmat de două replici de 4,5 şi 4,6 grade în următoarea oră.

Potrivit presei turceşti, mai multe zeci de locuitori din Çanakkale, Gökçeada şi Tekirdağ au fost rănite din cauza şocului ori din cauza faptului că au sărit pe ferestre. Pagube materiale minore s-au înregistrat la clădiri din Çanakkale şi Lemnos.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sir-de-cutremure-puternice-in-marea-egee-simtite-si-in-turcia-si-romania-video-12648602
12648602
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.