Profitul şi veniturile Apple au crescut puternic în trimestrul trei. Totuşi, creşterile au dezamăgit analiştii

Postat la 19 octombrie 2011 13 afişări

Profitul Apple a crescut cu 53% în trimestrul trei, la 6,6 miliarde dolari, iar veniturile au urcat cu 39%, la 28,2 miliarde dolari, însă rezultatele s-au plasat sub estimările analiştilor pentru prima dată în ultimii trei ani, din cauza cererii slabe pentru iPhone înainte de lansarea modelului 4S.

Acţiunile companiei s-au prăbuşit cu 7% pe bursa de la New York, reducând valoarea de piaţă a Apple cu 27 miliarde de dolari.

Raportul de marţi este prima raportare trimestrială a Apple sub conducerea directorului general Tim Cook, care a preluat funcţia în luna august.

Apple a arătat că a vândut numai 17,07 milioane de iPhone-uri în trimestrul al treilea, cu mult sub media estimărilor analiştilor, de 20 de milioane de unităţi. Smartphone-ul este principalul produs al companiei, generând circa 40% din vânzări.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
veniturile,
Apple,
analiştii
/actualitate/profitul-si-veniturile-apple-au-crescut-puternic-in-trimestrul-trei-totusi-cresterile-au-dezamagit-analistii-8882292
8882292
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.