Profitul Gazprom a scăzut anul trecut pentru prima dată în mai mult de un deceniu, cu aproape 10%

Postat la 01 mai 2013 55 afişări

Profitul grupului rus de stat Gazprom, cel mai mare producător de gaze naturale din lume, a scăzut anul trecut pentru prima dată în mai mult de un deceniu, cu 9,5%, ca urmare a declinului cererii din Europa şi a creşterii cheltuielilor operaţionale.

Profitul Gazprom a scăzut anul trecut pentru prima dată în mai mult de un deceniu, cu aproape 10%

 Grupul Gazprom a raportat ultima dată o scădere a profitului net în 2001, potrivit Bloomberg.

Profitul net a coborât la 1.180 miliarde de ruble (38 miliarde de dolari), de la 1.300 miliarde de ruble în 2011, a aunţat grupul.

În schimb, veniturile au avansat cu 2,7%, la 4.760 miliarde de ruble (153,4 miliarde de dolari), după ce declinul exporturilor a fost compensat prin preţurile mai mari.

Gazprom a redus cu 3,6% livrările către ţările europene, piaţa tradiţional mai profitabilă pentru producătoul rus, unde acoperă circa un sfert din cerere. Volumul vânzărilor a scăzut, de asemenea, pe piaţa din Rusia şi în fostele state sovietice

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/profitul-gazprom-a-scazut-anul-trecut-pentru-prima-data-in-mai-mult-de-un-deceniu-cu-aproape-10-10828219
10828219
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.