Profitul Apple, în scădere pentru prima dată în ultimii nouă ani

Postat la 10 decembrie 2012 28 afişări

Profitul Apple, cea mai mare companie din sectorul IT, va scădea în acest trimestru pentru prima dată în ultimii nouă ani, evoluţie care va trage în jos performanţele bursei de la New York, potrivit estimărilor analiştilor financiari, agregate de S&P Capital IQ şi FactSet.

Apple a fost răsfăţată de pieţe în ultimii ani, bucurându-se de o creştere explozivă a acţiunilor. Apple a devenit în acest an cea mai mare companie listată din SUA, datorită zecilor de milioane de iPhone-uri şi iPad-uri vândute, transmite Forbes.

După lansarea iPhone 5, acţiunile Apple au avut iniţial creşteri, însă au trecut rapid pe un trend descendent, pierzând peste 20% faţă de vârful de 707 dolari pe acţiune atins în această vară.

Estimările privind profitul pe acţiune din trimestrul al patrulea indică un rezultat de 13,48 dolari, sub nivelul de anul trecut, de 13,87 dolari, ceea ce ar marca prima scădere a profitului Apple în ultimii nouă ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/profitul-apple-in-scadere-pentru-prima-data-in-ultimii-noua-ani-10381604
10381604
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.