Profi a preluat şase magazine de la doi antreprenori din Cluj

Autor: Cristina Roşca Postat la 18 ianuarie 2013 28 afişări

Lanţul de supermarketuri Profi, controlat de fondul de investiţii Enterprise Investors, a preluat reţeaua de şase magazine a Alimrom din Cluj, o companie controlată de doi antreprenori locali. Cele două companii au semnat deja acordul de preluare, dosarul aflându-se în prezent pe masă la Consiliul Concurenţei.

Lanţul de supermarketuri Profi, controlat de fondul de investiţii Enterprise Investors, a preluat reţeaua de şase magazine a Alimrom din Cluj, o companie controlată de doi antreprenori locali. Cele două companii au semnat deja acordul de preluare, dosarul aflându-se în prezent pe masă la Consiliul Concurenţei. Alimrom mai deţine potrivit site-ului propriu şi un restaurant şi o pensiune, ambele sub brandul Mercur. Compania, controlată în mod egal de Corbeanu Crina Ioana şi de Mureşan Cristian Paul, a obţinut în 2011 afaceri de 29,6 milioane de lei (7 mil. euro), acesta fiind ultimul an pentru care există informaţii financiare. Aceasta este a doua achiziţie a unei reţele cu acoperire locală de către Profi, în urmă cu mai puţin de un an retailerul preluând reţeaua sibiană Alcomsib. Planurile lanţului de supermarketuri nu se opresc însă aici, oficialii companiei anunţând anterior că sunt în căutare de noi ţinte. Profi, unul dintre cei mai agresivi retaileri în expansiune, a alocat pentru acest an un buget de 18 milioane de euro pentru extinderea reţelei, care se va face atât prin deschideri de noi magazine, cât şi prin preluări. Odată cu achiziţia magazinelor Alimrom, Profi ajunge la o reţea de 156 de magazine, consolidându-şi poziţia a treia în topul celor mai extinse reţele după Mega Image şi Lidl.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/profi-a-preluat-sase-magazine-de-la-doi-antreprenori-din-cluj-10486633
10486633
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.