Profi a adunat 90 de producători locali de fructe şi legume în programul „Proaspete de la noi” şi vrea să ajungă la 200 în următorii ani

Autor: Florentina Niţu Postat la 15 iulie 2021 399 afişări

Profi a adunat 90 de producători locali de fructe şi legume în programul „Proaspete de la noi” şi vrea să ajungă la 200 în următorii ani

Lanţul de magazine Profi, controlat de fondul de investiţii Mid Europa Parteners, a adunat 90 de producători locali de fructe şi legume în programul „Proaspete de la noi” şi vrea să ajungă la 200 în următorii ani. Programul a fost gândit ca să faciliteze accesul fermierilor în magazinele retailerului, pe de o parte, dar şi ca să atragă consumatori dornici să cumpere produse româneşti sănătoase, care au fost supuse unor analize.

„Sunt mai bine de doi ani de când am demarat acest proiect, iar rezultatele testelor de până acum sunt îmbucurătoare, astfel că a sosit momentul să inaugurăm brandul propriu, pe care intenţionăm să îl extindem către un număr cât mai mare de fermieri. (...) În prezent, avem 90 de producători în program şi 38 de produse, dar în următorii ani vom depăşi 200 de producători”, a spus Călin Costinaş, director general adjunct al Profi şi iniţiatorul programului.

Producătorii sunt preponderent din partea de vest a ţării şi din partea de sud-est a ţării, dar reprezentantul Profi spune că vor să aducă pe platformă toţi producătorii români în câţiva ani. Producătorii din acest moment sunt atât individuali, cât şi cooperative agricole sau grupuri de producători şi ei produc 50% din necesarul de fructe şi legume al Profi în plin sezon. Cealaltă cotă de 50% este cumpărată tot de la producători români în sezon, însă aceştia nu sunt controlaţi, iar produsele lor nu sunt supuse unor analize, au explicat oficialii Profi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
producator,
cumparare,
profi,
program,
fructe,
legume

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.