Produsele pentru care românii vor plăti mult mai puţin bani: O nouă categorie de produse ar putea beneficia de cota de TVA redusă în curând

Autor: Alexandru Nanu Postat la 23 februarie 2022 18 afişări

Produsele pentru care românii vor plăti mult mai puţin bani: O nouă categorie de produse ar putea beneficia de cota de TVA redusă în curând

Autorităţile vor scăderea cotei taxei pe valoare adăugată (TVA) la carburanţi de la 19%, cât este în prezent, la 5%, conform unui proiect de lege înregistrat la Senat la începutul acestei săptămâni.

Luni, 22 februarie 2022, a fost înregistrată la Senat propunerea legislativă nr. B70/2022, Propunere legislativă pentru scăderea preţurilor la combustibil prin reducerea poverii taxelor şi modificarea art.291 alin.(3) din Legea 227/2015 Codul Fiscal.

Prezenta lege prevede ca la articolul 291 alineatul (3) din Legea 227/2015 Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 688 din 10 septembrie 2015, cu modificările şi completările ulterioare, după litera o) se introduce o nouă literă, litera p), cu următorul cuprins:

“p) benzină cu plumb, benzină fără plumb, gaz petrolier lichefiat şi motorină.”

Aşa cum se prevede în proiectul de lege, „prin derogare de la prevederile art. 4 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal,  cu modificările şi completările ulterioare, prezenta lege intră în vigoare la data de 1 aprilie 2022”

Peste jumătate din preţul unui litru de benzină sunt taxe luate de stat, sub formă de TVA şi accize, se arată în expunerea de motive.

Pentru ca această propunere legislativă să intre în vigoare este necesar să fie adoptată de Parlament şi să fie promulgată de şeful statului, ca apoi să fie publicată în Monitorul Oficial.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.