Produse din carne de aproape 3 mil. lei, confiscate de poliţie

Postat la 23 noiembrie 2013 96 afişări

Poliţiştii de investigare a fraudelor au depistat în ultima săptămână peste 460 de tone de legume şi fructe, precum şi 56 de tone de mărfuri din categoria carne şi produse din carne congelate, în valoare totală de aproape 2.900.000 de lei, fără documente legale. De asemenea, au constatat 96 de infracţiuni economice, majoritatea fiind fapte de evaziune fiscală şi rupere de sigilii.

Produse din carne de aproape 3 mil. lei, confiscate de poliţie

La data de 18 noiembrie a fost declanşată o acţiune naţională pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu carne, legume, fructe şi obiecte ornamentale. Aproape 2.000 de poliţişti acţionează, la nivel naţional, efectuând verificări ale operaţiunilor de achiziţie intracomunitară/import a acestui gen de produse.

Poliţiştii efectuează controale în principalele centre comerciale en-gros din ţară, în special a celor de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, în Portul Constanţa, în zona punctelor de trecere a frontierei şi pe principalele căi de acces în zona Bucureşti-Ilfov, fiind monitorizate transporturile din aceste categorii de produse prin amplasarea de filtre, în echipe mixte, compuse din poliţişti de investigarea fraudelor şi poliţie rutieră.

Până în prezent au fost verificate 1.146 de societăţi comerciale, fiind constatate în faza preliminară a cercetărilor 96 de infracţiuni, dintre care 67 de evaziune fiscală.

Echipele de control au identificat, în vederea confiscării, 460.885 kg de legume şi fructe, în valoare de 1.725.974 de lei şi 56.000 kg. de mărfuri din categoria carne şi produse din carne congelate, în valoare de 1.120.000 lei, a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate.

Mărfurile au fost indisponibilizate, iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea legalităţii operaţiunilor comerciale desfăşurate. De asemenea, au fost aplicate 867 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 873.085 lei, şi a fost confiscată suma de 212.000 lei.

Un exemplu: poliţiştii de investigare a fraudelor suspectează administratorul unei societăţi comerciale din Iaşi, cu punct de lucru într-un complex comercial din judeţul Ilfov, care nu a înregistrat în evidenţa contabilă veniturile obţinute din comercializarea legumelor şi fructelor provenite din spaţiul comunitar. A fost dispusă confiscarea cantităţii de 14.000 kg struguri şi a sumei de 112.000 lei reprezentând contravaloarea cantităţii de 16.000 kg struguri.

De asemenea, patru persoane sunt suspectate de poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor că, prin intermediul a opt societăţi comerciale din Pietroşiţa şi Brăneşti, cu obiect de activitate achiziţionarea/comercializarea/sacrificarea animalelor vii (bovine), respectiv comercializarea produselor de origine animală, ar fi rulat aproximativ 4.000.000 de lei, proveniţi din evaziune fiscală şi debite bugetare neachitate, disimulând operaţiunile sub o aparentă legalitate. Pe numele celor patru persoane s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de spălare de bani.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/produse-din-carne-de-aproape-3-mil-lei-confiscate-de-politie-11717105
11717105
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.