Producătorul de vehicule electrice Rivian strânge aproape 12 mld. dolari din vânzarea de acţiuni

Autor: Dorin Oancea Postat la 10 noiembrie 2021 97 afişări

Producătorul de vehicule electrice Rivian strânge aproape 12 mld. dolari din vânzarea de acţiuni

Acţiunile producătprului de vehicule electrice Rivian vor începe să se tranzacţioneze miercuri la New York, după ce compania a strâns peste 11,9 miliarde de dolari de la investitori, relatează BBC.

Acţiunile au fost evaluate la 78 de dolari fiecare, cu mult peste intervalul ţintă al companiei.

Oferta se numără printre primele 10 oferte publice iniţiale (IPO) din toate timpurile din SUA.

Rivian a început abia în septembrie să livreze primele sale camionete electrice către clienţi. Start-up-ul cu sediul în California a înregistrat pierderi de peste 2 miliarde de dolari în ultimii doi ani.

Dar compania a atras un interes semnificativ din partea investitorilor, în parte pentru că are deja sprijinul gigantului online Amazon.

De asemenea, a devansat rivali precum Ford şi General Motors pe un segment de piaţă - camioane mici, pick-up-uri şi SUV-uri - care este popular printre şoferii americani.

Preţul acţiunilor a fost stabilit la 78 de dolari fiecare, peste intervalul ţintă de 72-74 dolari.

Rivian este deja comparată cu Tesla a lui Elon Musk, care a transformat piaţa maşinilor electrice.

Alături de pick-up, Rivian urmează să înceapă să lanseze în decembrie vehiculul său utilitar sport (SUV) şi o furgonetă, în 2023.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
companii,
bursă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.