Producătorul de jucării Lego a investit 200 de milioane de euro într-o nouă fabrică

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 26 martie 2014 95 afişări

Producătorul de jucării Lego a investit 200 de milioane de euro într-o nouă fabrică

Compania daneză Lego a deschis o nouă fabrică la Ungaria, în Nyiregyhaza. Investiţia a fost de 200 de milioane de euro iar construcţia a fost finalizată într-un an. La inaugurarea de marţi, premierul Viktor Orban a declarat că Ungaria primeşte toate investiţiile care pot transforma ţara într-un centru de producţie, relatează Daily News Hungary.

Fabrica are o suprafaţă de 122 de mii de metri pătraţi şi va asigura 250 de locuri noi de muncă. Finanţarea a venit integral din partea Lego, iar unitatea va produce modele şi sisteme Duplo. Anul trecut, compania a extins fabricile din Cehia şi Mexic şi a început construcţia unei noi fabrici în China, aceasta urmând să asigure distribuţia pentru piaţa din Asia.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/producatorul-de-jucarii-lego-a-investit-200-de-milioane-de-euro-intr-o-noua-fabrica-12337672
12337672
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.